vrijdag 26 april 2013

Angry birds en armbreien.

Deze week was een drukke week, maar wel leuk. Onze een na jongste is gaan oefenen op zijn nieuwe school en heeft genoten. Dat was een hele zorg minder. Hij is toch een kleinere groep gewend met veel persoonlijk begeleiders en een basisschoolklas met veel kinderen en met een juf is dan toch heel wat anders.
Vandaag was zijn afscheid, zijn zwaaifeest. Gisteren heb ik nog de laatste hand gelegd aan de 'angry birds' die hij zou geven. Het scheelde heel wat werk dat hij geen staartje wilde en geen plukje veren op de kop :-).Eigenlijk ben ik niet zo'n voorstander van chips als traktatie, maar hij vroeg het zo duidelijk en lief dat ik het niet kon weigeren. Erg he. Met een foto van Hidde heb ik de 'angry bird' aan het zakje chips geknoopt.


Tussendoor zijn we nog op een ijsje getrakteerd door mijn zus. Normaal lukt het nooit om alle zes de kinderen (twee van mijn zus en vier van mij) op de foto te krijgen, maar met een ijsje in de handen is het geen probleem.
De fudge en de chocoladebrokken zijn in folie gedaan om uit te delen.


Maar omdat ik de persoonlijk begeleiders toch iets extra's wilde geven, was ik aan het zoeken naar iets wat vrij snel gemaakt kon worden en toch leuk was. Bij a la Sascha vond ik de inspiratie; arm breien. Het was ontzettend leuk om te doen en in een uur waren de drie cols klaar.


Mijn beste vriendin wilde wel even model spelen.


En hier is Hidde nog even op zijn geliefde plekje momenteel.


Dankjewel Margaret van Amberscreaties.


Vorige week zag ik dat ik een van de gelukkige was die een Dolfientje had gewonnen bij het blog  
 amberscreaties. En deze week is het aangekomen.


Er zit een leuke kaart bij.


En een heel pakket om zelf een Dolfientje te haken. Dankjewel Margaret. Ik ben er heel erg blij mee!


zaterdag 20 april 2013

Portemonnaie

Vandaag was een goede vriendin jarig. Een tijd geleden had ze gezegd dat ze een gehaakte portemonnaie zo mooi vond, maar dat was ik vergeten tot ergens halverwege de week. Snel nog wat beugels besteld en garen gehaald bij de garenwinkel in Hilvarenbeek. Gistermiddag kwamen de beugels binnen en kon ik snel aan de gang.
Het patroon heb ik zelf bedacht. Meestal wordt het namelijk net anders gehaakt, maar omdat het garen met kleurverloop was, vond ik het zo mooier.


 Mijn vriendin houdt van veel kleur. Achteraf was het gebruikte garen misschien nog niet kleurig genoeg, maar gelukkig was ze er wel blij mee.Mijn dochter vond hem erg leuk, zoals je ziet.

woensdag 17 april 2013

Voortgang

Het is druk momenteel. Zo druk dat ik maar af en toe kan haken of breien helaas. Het is wel goede drukte. Onze een na jongste heeft taal- spraakproblemen en is naar een soort voorschoolse speciale opvang gegaan om een inhaalslag te maken. Dat is gelukt, dus na de meivakantie mag hij lekker naar de gewone basisschool net als zijn oudere broer en zus. Voor zijn afscheid ben ik de rode angry bird aan het maken. Hij is gek op dat spelletje.Het was al donker toen ik de foto maakte. Ik ben nog niet helemaal tevreden, maar de kinderen rennen er al mee rond en willen er zelf ook een.

Het zonnetje was vandaag heerlijk. De kinderen hebben heerlijk buiten gespeeld, terwijl mijn zus, mijn moeder en ik heerlijk van het zonnetje aan het genieten waren.


Even poseren.


Lekker in oma's tuin scheppen.

En mama voor de gek houden.


Het was heerlijk om in het zonnetje te haken. De ronde met granny's is klaar van de kol, nu nog rondom gaan haken.woensdag 10 april 2013

Brei- en haakavond Hilvarenbeek en cadeau voor mijn zus

Vanavond is de eerste brei- en haakavond van Hilvarenbeek. Het is georganiseerd door homemadefactory, de winkel in Hilvarenbeek voor brei- en haakbenodigdheden. Het is van 19:30u tot 21:30u. Ik ben benieuwd en ga vanavond zeker kijken.

Ik ben met een nieuw project begonnen. Mijn zus was nieuwsgierig naar mijn blog en bij het zien van andere blogs zag ze meteen een kol die ze heel graag wilde hebben. De herstkol van het blog blij dat ik brei. Omdat ze bijna jarig was, hebben we samen garen uitgezocht en ben ik eraan begonnen. Op het moment zijn 18 van de 24 vierkantjes af, dus ik weet meteen wat ik vanavond mee ga nemen.


Hopelijk komen de kleuren goed over. Het is weer somber buiten en mijn jongste zat op schoot te wiebelen :-).

dinsdag 9 april 2013

Onze dondersteen

Dit kan ik jullie niet onthouden. Vandaag ben ik het huis aan het poetsen en had net beneden gestofzuigd, toen ik Teije, onze jongste, van zijn potje wilde halen. De dondersteen had zijn hele koekje verkruimeld en was er nog trots op ook.Zijn moeder was minder blij. Maar hij zou het zelf wel opruimen. Dus de stofzuiger werd gepakt. De stekker moest in het stopcontact. Voordat er op het knopje werd gedrukt, werd gezegd "komt herrie aan jongens, zo voorbij..", van wie zou hij het hebben :-). En het is weer keurig opgeruimd.Tuin en kraamcadeautjes

Afgelopen weken zijn we hard bezig geweest in de tuin. Je ziet al resultaat en zeker zondag was heerlijk weer om buiten bezig te zijn. De kinderen hebben ook genoten. Een jas was niet nodig en zeker op de trampoline was het heerlijk.


Na een hele tijd met kwakkelende kinderen te hebben gezeten konden we eindelijk op kraamvisite in Amsterdam. En kan ik dus eindelijk het kraamcadeautje voor Pella laten zien. Weer een Dropspatroon, met een geweldig garen met een mooi kleurverloop.