zondag 26 mei 2013

Weekeinde


Wat een weer zeg. Iedereen heeft het erover en we moeten het er maar mee doen, maar het blijft koud. Hopelijk verdrinkt ons graszaad niet en heeft het de hagel overleefd.


De kinderen hebben ook wel buiten gespeeld, maar lekker binnen blijven was toch favoriet. Lisa heeft voor haar broertjes een tekening gemaakt van Spongebob.


Onze kleinste dondersteen heeft genoten van de aardbeien van de markt.


Op de een of andere manier waren ze in Paassferen, dus er zijn weer eitjes versiert.


En mijn schoonzusje kwam op bezoek. Ik had haar lekker dik garen cadeau gedaan zodat we samen konden gaan armbreien. Het was erg leuk om samen te doen.



Het grappige was dat we hetzelfde in gedachten hadden. Haar zus maakt oa erg mooi kleding (sjibbolet) en had een expositie waarbij ze een zijden doek op natuurlijke manier had geverfd en iedereen die wilde mocht een stuk zijde uitkiezen waar ze een sjaaltje van maakte. Mijn schoonzusje had een stuk gezien met een kleur waarbij ze aan mij moest denken, dus had er een voor mij besteld en die kreeg ik gisteravond. De kleur komt niet helemaal uit op de foto, maar is erg mooi!


Voor een vriendin van mijn zus ben ik aan het armbreien, alleen zij kan niet tegen wol. Alle dikke garen die ik heb gevonden daar zit wol in, alleen in textielgaren niet, maar dat vind ik zelf niet zo mooi als kol. Uiteindelijk heb ik toch iets gevonden. Hopelijk vindt zij het ook mooi.





vrijdag 17 mei 2013

Af!

De kol voor mijn zus is eindelijk af. Meteen gebracht en een foto gemaakt.


Nu verder met de volgende projecten, onder andere de haak samen van cute-amigurumi.


woensdag 15 mei 2013

Spannend!

Afgelopen drie weken hebben voornamelijk in teken gestaan van de vakantie van de kinderen, de tuin en de eerste schoolweek van onze een na jongste zoon. Mijn man had per ongeluk de verkeerde week vrij genomen, maar had nog zoveel vrije dagen over van afgelopen jaren dat hij gelukkig wat extra dagen op kon nemen. We zijn nu erg veel in de tuin aan het werken. Af en toe lijkt het vooral op zand verplaatsen, maar er is nu eindelijk wat vooruitgang te zien!


De kinderen hebben heerlijk in de tuin gespeeld. En om ook iets met ze te gaan doen zijn we naar de efteling geweest. Ze hebben alle vier genoten. Het was heerlijk om te zien!



Met hemelvaart gaan we meestal met een groep vrienden kamperen. Dit keer was het groepje klein, maar dat maakte het niet minder leuk. Niet te ver weg, gewoon naar het zuiden van de Eifel. Onze tent is de tipi in het midden.



Kikkervisjes kijken tijdens het wandelen.


Spelonken beklimmen.


En mama verrassen met oa ballonnen voor moederdag. Mijn man had niet bedacht dat de kinderen natuurlijk alle ballonnen mee naar huis wilden nemen :-).


Afgelopen maandag ging onze een na jongste na een tijd op een soort voorschoolse taalbootcamp (zoals mijn man het noemt) te hebben gezeten, naar een normale basisschool. Erg spannend, maar het ging hartstikke goed. Hij vindt het spannend, maar wel leuk. Heerlijk om hem lekker met de oudste twee naar school te kunnen brengen en weer te halen. Hij geniet er van. Heerlijk om hem zo te zien.

Natuurlijk was er af en toe tijd voor breien en haken. Het armbreien vind ik zo leuk dat ik nog een col gemaakt heb voor mijn schoonzusje.



De col voor mijn zus is bijna af. Ik had een schulprandje gemaakt, maar dat vond ze niet zo mooi. Ze heeft het liever recht.


Vandaag lag er iets leuks op de mat!  Tineke heeft naast de kaartjes met garen, die ik gewonnen had bij haar, een leuke hoes voor een potje of vaasje gedaan. Dankjewel! Ik ben er heel erg blij mee!



Nu even lekker bijkomen na een drukke dag!