zondag 30 juni 2013

Brand

Gisterenavond lagen we in bed. Ik rook vuur. We waren bij een bbq geweest, maar ik kon me niet herinneren dat mijn man in de buurt van de bbq was geweest. Toch even sniffelen aan hem, maar als ik rechtop ging zitten rook ik het net zo duidelijk. Geen van de rookmelders was afgegaan, maar toen ik sirenes hoorde aankomen, ben ik toch maar even uit het raam gaan kijken. De vlammen schoten uit het dak van een oude school vlakbij ons.


Er zit maar een huis tussen ons en die oude school, dus het kwam wel heel dichtbij. Mijn man en ik hebben snel ramen dicht gedaan, kleren aangetrokken, spullen verzameld. De vlammen kwamen steeds hoger, dus toch maar de kinderen uit bed gehaald. Snel schoenen en jassen aan. Mijn ouders had ik al gebeld, die wonen een straat verderop.
Gelukkig konden de twee oudste kinderen bij mijn ouders slapen, wij zijn met de jongste twee bij mijn schoonouders gaan slapen. Mijn man is nog gaan kijken en kwam gelukkig na een tijdje vertellen dat de brand onder controle was. En vanochtend konden we gewoon lekker weer naar huis.
Gelukkig waren er geen gewonden, alleen hebben de muziekschool en de dansschool aan de andere kant van het gebouw water- en rookschade opgelopen. De oude school is al een tijd leeg en staat op de lijst om gesloopt te worden en dat zal nu wel wat eerder gebeuren.
Een spannend nachtje, zo in het begin van de vakantie.

vrijdag 28 juni 2013

Kippen en meer


Vakantie. Eindelijk. Ze waren er zo aan toe. De drukte van de laatste week is voorbij. Zelf zit ik nog een beetje in de lappenmand, maar dat komt wel weer goed. Nu gewoon even samen genieten van het niets (niet zo veel) moeten en vanalles kunnen doen.

Vorige week was het Hilvermert. Allemaal kraampjes van de plaatselijke winkels plus nog wat meer. Erg gezellig en dit jaar stond er ook een kraam van de garenwinkel homemadefactory. Dat is een ontzettend leuk winkeltje in Hilvarenbeek. Ze heeft voor de kraam allemaal kippen gehaakt en een paar anderen en ik mochten er ook wat haken. 

Ergens moet ik nog een foto hebben van de kraam, maar die staat op de telefoon van mijn man, dus die volgt nog. Het zag er ontzettend leuk uit.

Verder heb ik niet stil gezeten. Ik heb een aantal babyhoedjes gehaakt.


Speenkoorden.

Er moeten nog wat draadjes weggewerkt worden, zoals je ziet.

Van een vriendin kreeg ik een prachtig oud kinderfietsje. De jongste twee zijn er weg van (ik zelf ook trouwens).


De oudste twee hebben de wandelvierdaagse gelopen (5 en 8 kilometer). De oudste had het geluk dat hij acht kilometer mocht lopen, want hij mocht een avondje door het safaripark de Beekse Bergen lopen. Zoals je ziet is zijn de jongste twee ook niet vergeten door mijn zus, dus die stonden langs de kant al te smullen.


En er moesten zeven cadeautjes voor de juffen en meester komen. Van textielgaren heb ik een mandje gehaakt.

Een briefje erbij en een zakje fudge en het was klaar.

Dit prachtige boeketje kreeg ik van een vriendin.

Net zag ik dat ik give away van Mirjam heb gewonnen. Echt ontzettend leuk. De slinger zal komende maanden echt van pas komen omdat in juli/augustus drie van mijn vier kinderen jarig zijn en ikzelf! Haar blog (http://tiuriscreations.blogspot.nl) is ontzettend leuk om te lezen! Zeker even gaan kijken!

En nu een lekker pasta maken om de vakantie in te luiden. Fijn weekeinde allemaal!

maandag 17 juni 2013

Riri

Een tijdje geleden ben ik ririfotografie gaan volgen. Ze maakt prachtige foto's. Het is heerlijk om naar te kijken. En als je een van de vijfentwintig eerste volgers was, kreeg je iets leuks thuis gestuurd. Vrijdag lag er een prachtige envelop op de deurmat. Mijn dochter vloog erop af en zei al voordat ze hem vast had, "mama, die zal wel voor jou zijn van je haakvriendinnen". En ze had gedeeltelijk gelijk.Er zat een prachtige kaart/foto in van een prachtige bloem. Lekkere thee. Leuke kaartjes, grappige enveloppen, lieve kleine envelopjes en kaartjes. Dankjewel! Ik ben er heel blij mee!

vrijdag 7 juni 2013

Druk

Afgelopen week is druk geweest. Druk met doktersbezoekjes voor de kinderen, logopedie, tentendag, schoolreisjes en nog veel meer. En mijn was voor zijn werk naar New York. Gelukkig waren er ook veel mooie momenten en komt Christian morgen weer lekker thuis.

Ik heb wat kols afgemaakt, maar die foto's stonden al in eerdere blogs. Mijn eerste speenkoord heb ik gehaakt. Druk bezig met de haak samen en nog wat andere projecten.De keuken heeft sinds de verbouwing een nieuwe lik verf nodig. Helaas bleek dat de laag die er drie jaar geleden op is gedaan over een kalklaag, dus alles moet eraf. Op de een of andere manier wil ik altijd een project af hebben als mijn man weg is. Dit kreeg ik helaas niet af, maar goed het begin is gemaakt.Hidde had zijn eerste tentendag, terwijl de oudste twee een schoolreisje naar het bos hadden. Ze hebben genoten.


Ons gras begint al goed op te komen, helaas kunnen ze er nog niet op rennen, maar er is een pleintje in de buurt waar ze lekker konden rennen of konden relaxen op een kleed.

IJsjestijd! Lekker op het trapje van de kiosk.En dan lekker naar het opbouwen van de kermis kijken.En als je niet kunt slapen van de jeuk, lekker naast mama op de bank slapen. 


Het was een heerlijke week!

zondag 2 juni 2013

Kol

Een vriendin van mijn zusje was eventueel wel geinteresseerd in een kol, alleen kon niet tegen wol. Ze vond de armgebreide kol erg leuk. Het lukte niet goed om dik garen te vinden in alleen acryl of katoen en waar geen wol in zat. Uiteindelijk heb ik toch wat gevonden. Mijn zusje vond de wit/grijze zo mooi, dat ze er ook een wilde :-). Helaas heb ik de foto die zij had gemaakt niet, die was toch echt beter gelukt.


De wit/groene is met de luie wijvensteek gebreid, want het garen is te fijn voor het arm breien.