dinsdag 19 augustus 2014

Workshops in Hilvarenbeek

Vanaf september zijn er weer nieuwe haakworkshops en een beginners haakcursus bij Home made factory in Hilvarenbeek. Net als in het voorjaar mag ik deze verzorgen. In juni waren we al druk aan het brainstormen wat leuk zou zijn. Veel te veel ideeën natuurlijk. Maar uiteindelijk zijn we tot een keuze gekomen.

In de vakantie zijn de voorbereidingen voor de voorbeelden al getroffen en ben ik druk aan het haken geweest. Tot nu toe ben ik trots op het resultaat.

Er staat nog veel meer op het programma, dus ik ben nog wel even bezig :-).

De winkel is verhuisd naar Varkensmarkt 13 en gaat op 26 augustus weer open. Het ziet er geweldig uit. Ik heb er zin in om daar de workshops te gaan geven.

Toch nog even laten zien, net voor de vakantie heb ik nog een muts gebreid met de Engelse vlag.

maandag 18 augustus 2014

Moestuin

Vorig jaar was onze tuin pas laat klaar en kon ik pas in augustus beginnen met het aanleggen van een moestuintje. Ondanks dat ik zo laat begonnen was, konden we toch al genieten van koolrabi, boontjes, paprika en sla. De koolrabi kwam ons na de winter wel erg de keel uit, want ik was gestruikeld met het zakje met zaadjes. Heel naïef dacht ik dat de helft toch niet zou opkomen, maar we hebben nog lang kunnen genieten.....

Dit jaar ben ik wat eerder begonnen. Ook al was dit nog een uitprobeerjaar, toch hebben we al redelijk kunnen genieten van verse groenten uit eigen tuin. Het scheelde al behoorlijk wat groenten van de markt kopen. In de diepvries liggen een aantal zakjes met boontjes, kapucijnen en peultjes. De tuinbonen doen het goed. Van de tomaten kunnen we al redelijk eten. De courgettes beginnen eindelijk goed op gang te komen. In de kasten staan heel veel potten pruimenjam en zwarte bessen/aardbeienjam.
Maar wat tot nu toe het beste heeft gedaan zijn de augurken. Voor onze vakantie heb ik nog alle augurken eraf gehaald en ingemaakt. Het was zelfs zo erg dat de augurken gepekeld stonden de dag voordat we weggingen. En nadat de laatste pot op zoet-zuur was gezet, de deur achter ons op slot werd gedraaid en we weg gingen naar de Franse Ardennen.
Na anderhalve week vakantie zijn we door alle regen net wat eerder terug gekomen. En dat was maar goed ook.


Op de foto is maar een derde van het aantal augurken te zien na de vakantie en dit is een normaal afwasteiltje. Inmiddels kunnen we voor een heel jaar augurken eten en hoeven ze niet meer in de winkel gekocht te worden.