donderdag 11 juli 2013

Knippen, kol en ziekenhuis.

De haren van Hidde en Teije werden nogal lang. Ze houden er niet van om naar de kapper te gaan en ik heb nogal veel schrik om het zelf te doen. Maar toen Hidde zei dat hij de haren van Teije ging knippen omdat het nogal lang was, ben ik het toch maar zelf gaan doen. Het ziet er een beetje amateuristisch uit, maar het valt nog mee. Mijn moeder heb ik gebeld voor een secund opinion, maar die vond het ook goed kunnen. Toen ik de opmerking maakte, dat ik het toch niet meer ging doen, ging Hidde (die we normaal huilend mee moeten nemen naar de kapper en die pas ophoudt, wanneer we weer thuis zijn) op een stoeltje zitten. "Kom mama, nu ben ik aan de beurt." Ik wist niet wat ik zag. Hij heeft keurig de hele tijd stil gezeten en was erg blij met het resultaat.


Vanmiddag had Teije een afspraak bij de kinderarts. Eerst moesten we naar de co-arts, daarna naar de kinderarts zelf. Teije is een voorbeeldig kind bij dokters. Terwijl hij nog maar twee is, nou ja bijna 3, helpt hij mee met het onderzoek. Hij houdt zijn t-shirt omhoog terwijl ze luisteren naar zijn longen. Hij draait zijn hoofd de goede kant op, wanneer er in zijn oren moet worden gekeken. In het kort werd gezegd dat hij ondanks dat je dat eigenlijk op zijn leeftijd nog niet mag zeggen, astma heeft, exzeem en waarschijnlijk allergisch is. Dus moest er nog bloed afgenomen worden en kregen we nog een afspraak erachteraan om te bekijken welke zalven het beste gebruikt konden worden, omdat nu alles in te lichte dosering was. Het bloed afnemen ging ook weer ontzettend goed. Hij was helemaal trots op zijn pleister, die moest iedereen bekijken. Uiteindelijk zijn we drie en een half uur in het ziekenhuis geweest. Gelukkig konden ze heerlijk uitrazen bij mijn zus achteraf. Hopelijk beginnen de zalfjes en cremes heel snel te werken en kan Teije binnenkort weer lekker doorslapen.

En de volgende kol is af.

Vanavond begin ik aan een nieuw project. Ik heb het haakpatroon van de snelle zomertrui van A la Sascha gekocht. Even kijken of het met het garen lukt wat ik nog heb liggen, want dat is net iets anders dan in het patroon gebruikt wordt.

8 opmerkingen:

 1. Dat durf ik niet om de haren van mijn meisjes te knippen haha
  Hopelijk helpen de zalfjes nu beter en heeft hij er niet meer zoveel last van. Mooie col trouwens en succes met je trui

  Groetjes berber

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel. Mijn oudste zoon knipte ik altijd zelf, maar die had krullend haar en dat zag je toch niet. Nu is hij 9 en dan kan het niet meer dat zijn moeder hem knipt. Mijn dochter knip ik altijd, maar die heeft ook krullend haar en dat moet alleen af en toe bijgepunt worden. De jongste twee hebben stijl haar en dat durfde ik nooit, maar als het zoveel ellende scheelt, ga ik het misschien vaker doen.
   Fijne dag nog!

   Liefs, Evita

   Verwijderen
 2. Wat een flinke kerels heb je daar, je mag zomaar zelf hun haren knippen en het ziet er goed uit, knap werk mama! En dan die jongste die al zo flink is in het ziekenhuis, amai zeg, dat vind je niet veel en ik werk in een ziekenhuis :) Zomaar bloed laten afnemen en alle onderzoeken doen. Hopelijk helpen de zalfjes, ook ik heb ooit veel eczeem gehad, het is een ware nachtmerrie 's nachts, altijd jeuk :(
  Groetjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heel flink inderdaad. De rest was dat wat minder. De zalfjes lijken al te helpen. Gelukkig!

   Fijne zondag!

   Liefs, Evita

   Verwijderen
 3. Hoi Evita,
  Je hebt gereageerd op mijn blog dat je wel een inktvisje wilt haken. Maar ik kan nergens je e-mail vinden. Wil je me svp mailen via het mailformulier onderaan mijn blog? Dan kan ik je het patroon toesturen.
  Groetjes, Ria.
  aankleedpopje.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Evita, eindelijk op je blog geraakt. En dan ook lid gemaakt. Sorry dat het zo lang duurde, maar ik weet niet wat ik tevoren mis heb gedaan. Zo bij deze...
  Hier wordt de tondeuse boven gehaald, maar alleen bij mijn man. De rest gaat gewoon naar de kapper...
  Grtjs
  Daniƫlle

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gezellig dat je volger bent geworden! Ik weet nog niet of het de volgende keer kapper wordt of dat ik het zelf weer doe. Het ging zonder problemen, terwijl vooral de een na jongste de kapper vreselijk vindt.
   Fijne zondag!

   Liefs, Evita

   Verwijderen
 5. Wat een flinke zoon! Hopelijk is hij inderdaad snel geholpen. Je kinderen hebben trouwens hele leuke namen! En knip jij nog maar meer, heel goed gelukt :-)

  BeantwoordenVerwijderen