zaterdag 8 oktober 2016

Appelstroopkoek

Eigenlijk een paar dagen geleden al beloofd om het recept te plaatsen, maar eerder nog geen tijd gehad.
Zoals ik een aantal geleden vertelde is dat ik graag bak. Ik weet dat alle soorten suiker op dezelfde manier worden verwerkt door ons lichaam, of het nou witte fabriekssuiker is of suikers uit fruit. Maar toch voelt het goed om niet altijd gewone witte suiker te gebruiken. Honing of appelstroop of kokosbloemsuiker lijkt alleen al lekkerder te smaken. Een bijkomend voordeel is dat alle vier mijn kinderen het erg lekker vinden.



Maar het recept van de appelstroopkoek:
Ingrediƫnten:
- 150 gram volkorenmeel of roggemeel
- 200 gram havermout
- 3,5 theelepels bakpoeder
- 9 eetlepels appelstroop
- 200 ml melk (koemelk of plantaardige melk)
- 50 rozijnen
- 50 gram cranberry's
- 50 gram gemengde noten
- 50 gram zonnenbloempitten/pompoenpitten/sesamzaadjes

Verwarm de oven voor op 150 graden celsius.
Gebruik muffinvormen of bekleed een cakevorm met bakpapier.
Meng het meel, de havermout en het bakpoeder met elkaar.
Meng in een andere kom de appelstroop en de melk. Het lekkerst is als het niet geheel vermengd is, tenminste dat vinden de kinderen :-). Dan krijg je zoete klodders door de koek.
Roer beide mengsels door elkaar. En schept vervolgens de verdere ingrediƫnten door het mengsel.
Doe het mengsel in de vorm/vormen. Wanneer je kleinere vormpjes gebruikt is 25 minuten in de oven genoeg, maar een grotere vorm heeft zeker 45 minuten in de oven nodig om gaar te worden.

Veel plezier met het recept. Het is vooral erg lekker na een frisse avondwandeling met een lekkere kop warme thee.





O ja, mijn man vindt het altijd leuk om keuzemogelijkheden te hebben voor het eten 's avonds. Nu post ik elke dag een pol waarbij mensen mogen kiezen uit 3 of 4 maaltijden en welke de meeste stemmen krijgt, maak ik 's avonds klaar. Erg leuk om te doen. Mocht je een keer willen kijken of meestemmen. Mijn twitternaam is @evitaathome




2 opmerkingen:

  1. mmmmmm zou het ook heerlijk smaken als je ipv zoete stroop gewoon zoete appeltjes in stukjes er door zou doen???

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het zoete is dan iets minder gemengd maar zal ook smaken, denk ik. Ik ben benieuwd.

      Verwijderen