maandag 3 oktober 2016

Bakken

Een van de dingen die ik erg leuk vind om te doen is bakken. Nu zijn veel recepten niet erg gezond, maar af en toe wat suiker kan geen kwaad. Vind ik dan. Zolang er genoeg groenten en fruit wordt gegeten en we zoveel mogelijk zelf klaar maken, kan het geen kwaad.
Favoriet zijn hier een soort chocolade/cranberry koekjes.


Het fijne is dat het een erg gemakkelijk recept is, waardoor het snel even tussendoor gemaakt kan worden.

Je hebt ervoor nodig:
- 150 gram boter
- 2 eieren
- 225 gram basterdsuiker
- 250 gram zelfrijzend bakmeel
- 250 gram pure chocolade (gehakt, maar nog met redelijke stukken)
- 100 gram cranberry's

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Smelt de boter zachtjes in een steelpannetje. Meng het vervolgens tot een mooi geheel met de suiker. Klop de eieren er een voor een door.
Roer het bakmeel voorzichtig door het mengsel.
Meng de cranberry's en chocolade door het beslag.
Zet het vervolgens een uur in de koelkast.

Bekleed een aantal bakplaten met bakpapier. Maak mooie bolletjes en leg ze goed uit elkaar. Anders krijg je een enorme koek.

Officieel moeten de koekjes dan 15 minuten in de voorverwarmde oven. Ik vind ze zelf lekkerder als ze niet helemaal door en door gaar zijn, dus meestal hou ik het op 10 minuten in de oven.

De koekjes zijn een aantal dagen houdbaar in een afgesloten trommel, maar probeer ze maar eens zo lang te bewaren. Hier lukt dat niet.

Morgen een recept voor 'gezonde' cakejes.



 

2 opmerkingen: