maandag 18 augustus 2014

Moestuin

Vorig jaar was onze tuin pas laat klaar en kon ik pas in augustus beginnen met het aanleggen van een moestuintje. Ondanks dat ik zo laat begonnen was, konden we toch al genieten van koolrabi, boontjes, paprika en sla. De koolrabi kwam ons na de winter wel erg de keel uit, want ik was gestruikeld met het zakje met zaadjes. Heel naïef dacht ik dat de helft toch niet zou opkomen, maar we hebben nog lang kunnen genieten.....

Dit jaar ben ik wat eerder begonnen. Ook al was dit nog een uitprobeerjaar, toch hebben we al redelijk kunnen genieten van verse groenten uit eigen tuin. Het scheelde al behoorlijk wat groenten van de markt kopen. In de diepvries liggen een aantal zakjes met boontjes, kapucijnen en peultjes. De tuinbonen doen het goed. Van de tomaten kunnen we al redelijk eten. De courgettes beginnen eindelijk goed op gang te komen. In de kasten staan heel veel potten pruimenjam en zwarte bessen/aardbeienjam.
Maar wat tot nu toe het beste heeft gedaan zijn de augurken. Voor onze vakantie heb ik nog alle augurken eraf gehaald en ingemaakt. Het was zelfs zo erg dat de augurken gepekeld stonden de dag voordat we weggingen. En nadat de laatste pot op zoet-zuur was gezet, de deur achter ons op slot werd gedraaid en we weg gingen naar de Franse Ardennen.
Na anderhalve week vakantie zijn we door alle regen net wat eerder terug gekomen. En dat was maar goed ook.


Op de foto is maar een derde van het aantal augurken te zien na de vakantie en dit is een normaal afwasteiltje. Inmiddels kunnen we voor een heel jaar augurken eten en hoeven ze niet meer in de winkel gekocht te worden.

6 opmerkingen:

 1. Straks heb je nog een extra vriezer en kelder(kast) nodig :-))
  Maar die augurken zijn ongetwijfeld veeeel lekkerder dan die in de winkel. En bovendien weet jij precies wat er in elk potje en zakje zit. Kun je helaas in de supermarkt niet zeggen... Smakelijk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad. Kelder is een beetje moeilijk, maar ik ben al in onderhandeling met familie die vlakbij woont :-).
   Dankjewel!

   Verwijderen
 2. Dit loont echt de moeite, om zelf wat te tuinieren en in te maken of in te vriezen en het smaakt veeeeeel beter!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt helemaal. Volgend jaar gaan we nog meer doen.
   Dankjewel!

   Verwijderen
 3. wow wat lekker ziet dat eruit, mag ik eens een pot met je ruilen.Dan weet ik of ik volgend jaar ook augurken wil in de moestuin.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Marion,
   Natuurlijk kan dat. Ik zal er een meenemen als ik toch jouw kant op kom.
   Liefs, Evita

   Verwijderen