dinsdag 17 januari 2017

Drukke maanden

Afgelopen maanden zijn drukke maanden geweest, vandaar de stilte.

Allereerst was er natuurlijk de drukte van de feestdagen; Sinterklaas, Kerstmis, Oud en Nieuw. De jongste twee hebben een erg mooie proefjesdoos gekregen. Het is alleen al prachtig hoe ze erbij zitten, wanneer ze ermee spelen.De grootste drukte kwam met een grote verandering in ons gezin. Net voor de herfstvakantie kregen mijn man en ik een telefoontje kregen of we open stonden om een pleegkindje van 10 maanden op te nemen voor voorlopig een periode van anderhalf jaar. Natuurlijk zeg je dan ja, al was het een verrassing dat we zo snel gebeld werden.

Begin dit jaar hebben we de stappencursus gevolgd van pleegzorg. Al jaren dachten we eraan, maar het moet wel kunnen binnen je gezin. De andere kinderen moeten er niet onder lijden. Dit jaar hadden we het gevoel dat de tijd rijp was. De kinderen zijn meegenomen in het besluit, al beseffen ze niet  wat het inhoudt (zeker de jongste). Gelukkig vinden ze het nu nog steeds leuk. Samen spelen, kleintje vertroetelen, verstoppertje spelen, 's avonds samen op de grond liggen.
Nu twee en een halve maand verder zijn we een kind rijker voor een tijdje. Het is een echt lief, aanhankelijk, ondeugend jongetje. Heerlijk om weer zo'n kleintje rond te hebben kruipen, zeker omdat het ontzettend goed gaat.Natuurlijk is er ook wel eens ruzie, maar over het algemeen is het toch een grote gezellige familie. Heerlijk gewoon!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten