zondag 3 mei 2020

en we wandelen wat af

Nog steeds gaan we elke dag richting de bossen. Gelukkig blijft het zeker aan het eind van de ochtend erg rustig in de bossen bij ons dorp. Dus elke dag na wat speeltijd gaan de laarzen/schoenen aan en lopen we weer een andere route. De jongste twee halen nu met gemak 7 kilometer. Ze vragen ook elke dag wanneer we gaan, dus vervelen doet het niet. Het is ook een fijne afwisseling naast thuis zitten. En heerlijk dat het kan en mag, want beweging en even lekker rennen, tikkertje doen en herrie schoppen is ook nodig op z'n tijd.


Op sommige paden is het gras al goed gegroeid. Het komt soms bijna boven de meiden uit. Dat maakt het extra leuk om erdoor heen te lopen. Al moet er wel gecontroleerd worden op teken. Dat had ik bij mezelf niet altijd goed gedaan helaas. Dus nu aan de antibiotica. Een ontstoken bult met een rode rand erom. Controleren blijft dus wel erg belangrijk.


Er is vanalles te ontdekken in de natuur.


De jonge naalden van de naaldbomen zijn nog lekker zacht.


Helaas is het niet heel goed te zien, maar deze jonge haas kwam heel dichtbij en vond het zelf iets te dichtbij. Hij bleef heel lang heel stil zitten. Het lijkt meer op een vrouwtjeseend zo.


Ooievaars zitten hier heel veel. Op bovenstaande foto zelfs drie bij elkaar. Ze zitten ook heel graag vlak achter een tractor als die het land aan het omploegen is. Makkelijke lekkere hapjes denk ik.


Dieper in het bos is het vaak prachtig met alle kleuren. Gelukkig is er afgelopen dagen in ieder geval wat regen gevallen. Het is erg droog. En met al een klein beetje regen ziet het er weer veel groener uit.



Ondertussen thuis wordt er veel gebakken en gekookt. Hier is mijn middelste zoon samen met zijn vader de kip aan het marineren. Zelf de marinade gemaakt en dus nu ook zelf insmeren en daarna op de barbecue leggen.


Ondertussen ligt onze hond nog steeds heerlijk in haar doos. Die wordt steeds meer vervormd, maar ze vindt hem steeds lekkerder liggen. Al vindt ze het ook heerlijk om op een van de kinderen te liggen en bijvoorbeeld samen een boekje te lezen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten